با آغاز جنگ تحمیلی در شهریور 1359، اهالی بندپی دوشادوش دیگر مردم ایران به دفاع از کیان نظام جمهوری اسلامی و میهن خویش پرداختند و در این عرصه بیش از 230 شهید تقدیم کردند.
سایت بندپی – با آغاز جنگ تحمیلی در شهریور 1359، اهالی بندپی دوشادوش دیگر مردم ایران به دفاع از کیان نظام جمهوری اسلامی و میهن خویش پرداختند و در این عرصه بیش از 230 شهید تقدیم کردند.
اولین اعزام رزمندگان به مناطق جنگی از روستای پادشاامیر انجام شد و نخستین شهید بندپی شرقی، شهید غلامرضا محمدی گردرودباری است که در 1359 به شهادت رسید و پس از او شهید علی احمدی (اهل فیروزجا) در همین سال شهید شد. همچنین یوسف باباپور اولین شهید بندپی غربی، از روستای بایی کلا است که در تاریخ 1359/9/27 به شهادت رسید. روستای بایی کلا با 33 شهید بیشترین شهدا را در بندپی به جمهوری اسلامی تقدیم کرد. از این رو به «شهید آباد» شهرت یافت.
از جمله ی این شهیدان، امیر سرلشکر شهید محمدباقر روحی است. وی اهل روستای کاشیکلای بندپی شرقی، فارغ التحصیل دانشکده افسری ارتش و عضو گردان ویژه 22 بهمن بود. او به هنگام شهادت فرماندهی گردان زرهی ارتش در منطقه ی شرهانی را برعهده داشت. امیر سرلشکر روحی در تاریخ ۲۲ تیر ماه ۱۳۶۷ در اثر جراحات بسیار در منطقه فکه به شهادت رسید. از آنجا كه پيكر پاکش شناسائي نشده بود، مسئولين وضعيت او را مفقودالاثر اعلام كردند و با پرونده اسارت در مراحل عديده از عراق مطالبه مي نمودند. در صورتي كه او را به عنوان شهيد گمنام در بهشت زهرا دفن كرده بودند. سرانجام پس از 17 سال چشم انتظاري، در پي اجراي سراسري نمايشگاه عكس شهداي گمنام در تيرماه 1384 شناسايي شد و با تشخیص هویت، پیکر وی به زادگاهش روستای کاشی کلای بندپی انتقال یافت و پیرک پاکش با تشییع شکوهمندی با حضور مسئولین لشکری و کشوری به خاک سپرده شد.
از دیگر سرداران شهید بندپی عبارتند از:
الف- شهید صدیف اسماعیل پور (تولد 1344 ، شهادت 1367) اهل روستای معلم کلای بندپی غربی که به هنگام شهادت جانشین فرمانده ی گردان مسلم بود.
ب- شهید سید حشمت الله اسدی (تولد 1332 ، شهادت 1360) اهل شیاده بندپی غربی بود که به هنگام شهادت فرمانده گردان بود.
ج- شهید جواد زاهد پاشا (تولد 1339 ، شهادت 1365) اهل پاشامیر بندپی شرقی بود که به هنگام شهادت فرمانده ی گروهان میثم از گردان مسلم بود.
از دیگر شهیدان به نام بندپی شهید دکتر سهراب داداش نیا است.
همچنین بندپی میزبان شهدای گمنامی در روستای فیروزجاه، معلم کلا و شهر گلیا است.
منبع : کتاب بندپی (سرزمین، تاریخ و فرهنگ) – صفحات 301 تا 306
۵ بهمن, ۱۳۹۷
۴ بهمن, ۱۳۹۷
۲ بهمن, ۱۳۹۷
۱ بهمن, ۱۳۹۷