سایت بندپی Bandpay.ir

هلی قرو ؛ یکی از خورشت‌های محلی فصلی پرطرفدار در بندپی

بازدیدها: 123

معرفی هَلی قِرو ؛ یکی از خورشت‌های محلی فصلی پرطرفدار و اشتها برانگیز در بندپی

سایت بندپی – "هَلی قِرو" یک خورشت فصلی خوشمزه است که مازندرانی‌ها در دو فصل بهار و تابستان از این خورشت استفاده می‌کنند و در دیگر فصول سال هم از آلوچه‌های از قبل آماده شده جهت تنوع غذایی خود تهیه و مصرف می کنند.

این غذا بسیار اشتها آور است و با طبع خنکی که دارد، مناسب فصل گرم است که می توان از آلوچه های پخته شده تهیه کرد و همراه با برنج مصزف نمود.

مواد لازم :
آلوچه مغز استخوانی (رسیده)
شکر (به میزان لازم بسته به ذائقه افراد)
تخم مرغ (به تعداد نفرات) 
پیاز داغ
سیر داغ خشک (به صصورت پودر)
نعنا خشک 
ادویه (شامل زردچوبه، فلفل و نمک   به مقدار لازم)
دارچین (به مقدار کم)

دستور پخت :
ابتدا آلوچه‌ها را شسته و آنها را از هسته جدا می‌کنیم که به دو طریق می‌توان این کار را انجام داد.

یک عدد پیاز متوسط را در روغن سرخ کرده، آلوچه‌ها را  در روغن ریخته با قاشق بهم می‌زنیم تا کاملا جذب پیاز شود. سپس پودر سیرداغ خشک و  ادویه‌ها را اضافه کرده، درب قابلمه را می‌گذاریم و شعله اجاق را خیلی کم می‌کنیم تا مواد به آب بیافتد و آرام آرام بپزد و نرم شود.

در این فاصله چند بار با پشت قاشق آنرا فشرده می‌کنیم، بعد از چند دقیقه مایه غلیظ و حلوائی می‌شود.

به اندازه نصف تا دو سوم لیوان آب ریخته منتظر می‌مانیم تا به نقطه جوش برسد. بعد شکر و تخم‌مرغ را اضافه می‌کنیم و درب ظرف را می‌گذاریم تا شکر در مواد حل شده و جذب خورشت شود و تخم‌مرغ‌ها هم بپزد.

(کلا این خورشت خیلی آبکی نیست ولی اگر کسی بخواهد آبدارتر باشد می‌تواند بیشتر از مقدار ذکر شده بریزد.)

درآخرین مرحله نعنا خشک را اضافه می‌کنیم و بعد از یک دقیقه اجاق را خاموش می‌کنیم. (اگر بخواهیم از دارچین استفاده کنیم قبل از نعنا آنهم به مقدار خیلی کم که غذا تند نشود می‌ریزیم.) البته خوشرنگ شدن این غذا به زردچوبه بستگی دارد که باید قبل از آب ریختن در مواد ریخت.

روش جدا کردن هسته آلوچه ها :

1- اینکه حوصله نمائیم و با چاقو هسته ها را بگیریم.

2- آلوچه های شسته را روی اجاق با حرارت کم بگذاریم. درب ظرف را گذاشته تا آب بیندازد و بپزد. بعد آنرا از صافی رد می کنیم و با دست آنرا بهم بزنیم تا هسته ها را ازمواد جدا نمائیم.

عکس و دستور پخت : طیبه کیانی حاجی

یک پاسخ

  1. سلام .خیلی ممنون .توضیحاتتون عالی و کامل بود. از بچگی یه چیزایی یادم بود البته اون‌موقع ها دوست نداشتم ولی وقتی سن آدم بالا میره دلش میخواد برگرده به خاطرات گذشته. لطفا چنگل قلیه رو هم اموزش بدید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌ها
آمار سایت
  • ۰
  • ۱,۰۸۱
  • ۱,۷۲۲
  • ۴۶,۰۰۸
  • ۳۲۹,۹۹۹
  • ۸,۰۳۹,۴۳۰
  • ۷۷,۴۵۴
  • ۷۲۹
  • ۷,۳۰۱
  • ۱۹ مرداد, ۱۴۰۱