دشو یا دوشاب در طی فرآیندی دشوار و طولانی از شیره ی میوه ی درخت خرمالوی ریز وحشی تهیه می شود و با خواص درمانی اش،در موارد مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. گزارش تصویری دشوپجی در بندپی را در ادامه نوشته ببینید.
سایت بندپی – دشو یا دوشاب در طی فرآیندی دشوار و طولانی از شیره ی میوه ی درخت خرمالوی ریز وحشی (در گویش محلی منطقه : فروونی) تهیه می شود.
دشوپزی همانند گرفتن رب از کنس (ازگل) سابقه ای طولانی در مناطق جنوبی دریای مازندران دارد. در بسیاری از مناطق جنگلی و روستایی بندپی که فروونی به وفور یافت می شد، دشوپزی بسیار کاربردی و با اهمیت بوده است.
به دلیل کمبود و حتی نبود و گرانی قند و شکر در گذشته، دشو بسیار پر استفاده بوده است. این محصول در آن روزگاران هم کار قند و شکر را می کرده است و هم کاربرد عسل و انواع مرباها را داشته است.
کاربرد دشو بیش تر به عنوان یار چایی بوده است و در واقع به جای قند از آن استفاده می شد. برای این منظور از دشو «بشتزیک» تهیه می شده است. دشو طبیعتی گرم دارد و اهالی آن را برای دردهای معده و استخوان مفید می دانند.
* بخش نخست این گزارش که روزهای گذشته منتشر شد،به معرفی این محصول خوراکی،کاربردهای آن و روش های پخت دشو به طور مفصل پرداخته شد که میتوانید از لینک مقابل بخوانید. (دشو و دشوپزی در بندپی)
* در بخش دوم، گزارش تصویری دشوپزی روز سه شنبه ۶ آذر ۱۳۹۷ در روستای اسبو بندپی تهیه شده است که می توانید مشاهده کنید.
برای مشاهده عکسها در اندازه اصلی روی آن کلیک کنید (در پایان نوشته می توانید همه عکسها را در یک فایل فشرده دانلود کنید.)
دانلود همه عکسها در یک فایل فشرده
این گزارش در تاریخ چهارشنبه ۷ آذر ۱۳۹۷ در سایت بندپی منتشر شده است.
2 اردیبهشت, 1400
28 فروردین, 1400
17 فروردین, 1400
25 اسفند, 1399